Curs programare orientata pe obiecte 20 septembrie

Daca nu le programezi inteligent devin prea complexe si mai devreme sau mai tarziu va trebui sa le rescrii…

Programeaza inteligent aplicatii complexe

Programeaza inteligent aplicatii complexe

Programarea orientata pe obiecte (POO) este, din punctul meu de vedere, o piatra de temelie a cunostintelor de baza a oricarui programator. Nu mica mi-a fost mirarea sa vad, in cadrul interviurilor tehnice, programatori cu experienta de 2-3 ani care au grave lacune in intelegerea conceptelor POO. Lacunele erau si la nivel teoretic. Desi cel mai intalnite sunt cand vine vorba despre utilizarea lor in codul scris de ei. Acesta este motivul pentru care am creat un curs de 36 de ore, structurat in 18 laboratoare. Pe langa cele 18 laboratoare avem si doua “days of code” in care exersam pe aplicatii concrete toate aceste concepte. Pe langa POO vom invata sa cream si sa folosim baze de date.

La finalul cursului, fiecare programator va fi capabil sa inteleaga avantajele folosirii POO, nu doar sa le enunte mot a mot asa cum le-a invatat la facultate sau prin tutoriale. Cursul de programare orientata pe obiecte are loc pe 20 septembrie. Mai multe detalii gasiti pe pagina de facebook a cursului “Programeaza inteligent aplicatii conplexe“.

De ce acest curs?

Acest curs nu este un tutorial video. Accentul nu este pus pe o predare unidirectionala si cursantul executa un numar de pasi dati de vorbitor sperand ca o sa-i poata reproduce, intelege si folosi ulterior. Este un set interactiv de cursuri in care explicatiile se imbina cu exemple practice. Iar exercitiile in cadrul cursului si teme de lucru individual sunt un “must” care aduc foarte multa valoare. Toate acestea au fost gandite pentru ca, asa cum am zis de nenumarate ori, programarea se invata/intelege scriind cod CORECT. Parcurgerea cursului nu garanteaza succesul. Pentru a avea succes un cursant trebuie sa aloce saptamanal 8-12 ore (din care 4 ore sunt in sala). Stiu, poate este putin descurajator, dar eu prefer sa fiu sincer de la bun inceput. 🙂