Design si arhitectura digitala

InvatamProgramare.Ro are o noua initiativa in cadrul CodeWeek.Eu materializata printr-o colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.

design-si-arhitectura-digitala

Ce  legatura este intre arhitectura, design si programare.

Probabil ca va intrebati care este legatura dintre Arhitectura, Urbanism si Programare. Sincer, si eu mi-am pus aceeasi intrebare, la inceput. Dar la un ceai cu roibos si ghimbir si 1-2 ore de discutii impreuna cu Asis. dr. in arh. designer Andreea Ivanciof mi-am dat seama. Legatura dintre arhitectura si programare e mult mai stransa decat mi-as fi putut inchipui vreodata. Iar aceasta legatura o poti vedea punandu-ti urmatoarele intrebari. Cum poate programarea si tehnologia sa dea un plus de utilitate si eficienta designului si arhitecturii? Ce nu se putea face inainte in design si arhitectura, sau ce se putea face dar nu la fel de usor folosind programarea si tehnologia?

La ce nivel impacteaza programarea arhitectura si designul?

In primul rand am aflat ca acest impact, conform designului, se intampla la doua nivele. Nivelul macro (cum am spune noi, muritorii de rand, in exteriorul cladirilor) si nivelul micro (adica tot ce se gaseste in interiorul cladirilor).

La nivel macro putem folosi programarea si tehnologia pentru a “decora” si pentru a face mai inteligente tot felul de cladiri: muzee, expozitii, targuri, cluburi si baruri, arene sportive, etc.

La nivel micro putem folosi programarea si tehnologia pentru a aduce un plus de inteligenta si utilizabilitate. Spre exemplu in interiorul unei cladiri pentru: lumini, pereti, podea, trepte, oglinzi, dulapuri, whiteboards etc

Punand toate acestea cap la cap am creat un curs pe aceasta tema: “Design si arhitectura digitala”, mai multe detalii despre acest eveniment puteti gasi pe platforma codeweek.

Si ca sa vedeti si un mic exemplu de digitalizare a designului va invit sa vedeti o oglinda inteligenta de la Samsung:

https://www.youtube.com/watch?v=SLAFCVeV6KI

P.S. Daca va doriti un astfel de eveniment in scoala/facultatea/firma voastra, pe durata CodeWeek in perioadata 15-23 octombrie, contactati-ma.