8 motive ca sa inveti programare

8 motive ca sa inveti programare

Te-ai gandit vreodata sa inveti programare? Eu da, si asta se intampla prin 1998, si de atunci mi-a ramas piticul pe creier, pana cand, 10 ani mai tarziu (aproape de finalul facultatii) am avut primul job ca si programator. Sunt convins ca nu este o decizie usoara si pentru asta am pregatit un articol si un scurt filmulet despre motivele pentru care e bine sa inveti programare. Am facut o lista si mi-au iesit vreo 15, dintre aceastea, am facut un top si le-am ales pe primele 8 motive ca sa inveti programare.

Parerea lui Steve Jobs este ca: “Fiecare dintre noi ar trebui sa invete sa programeze un calculator… pentru ca asta ne invata sa gandim”

Programarea este activitatea prin care un programator instruieste un calculator sa rezolve o problema. Instruirea calculatorului se face intr-un limbaj pe care acesta il poate intelege, numit limbaj de programare.

Motivul 1 – Inveti sa gandesti logic

Desi se spune ca pentru a invata programare ai nevoie de matematica, adevarul este ca ai nevoie de logica. Dar totodata programarea te ajuta sa iti exersezi gandirea logica.

Motivul 2 – Vei invata sa inveti din greseli

Nimeni nu-i perfect si totodata cel mai bun mod de a invata este atunci cand incerci tu sa faci ceva. Chiar daca nu iti iese din prima, nu te enerva ci persevereaza. Nici sa mergi nu ai invatat din prima.

Motivul 3 – Inveti sa imparti problemele mari in probleme mai mici (rezolvabile)

Cum mananci un elefant? Pe bucati… In programare vei exersa impartirea problemelor mari in probleme mici (rezolvabile) incat vei deveni un expert in rezolvarea problemelor.

Motivul 4 – Programarea este noul “scris si citit”

Daca in secolul trecut analfabetismul insemna a nu sti sa scrii si sa citesti. In era tehnologiei analfabetismul inseamna a nu sti sa folosesti la capacitate maxima tehnologia care te inconjoara.

Motivul 5 – Programarea dezvolta imaginatia

Orice problema se poate rezolva in mai multe moduri. Pentru a gasi cea mai ingenioasa metoda ai nevoie de multa imaginatie. Si zi de zi iti vei antrena muschiul imaginatiei.

Motivul 6 – Te ajuta la intelegerea functionarii aplicatiilor si site-urilor

Daca nu esti curios sa stii ce se intampla cand dai click pe un buton sau cum a fost facut jocul preferat, cu siguranta ai un motiv in minus ca sa inveti programare.

Motivul 7 – Este o “limba straina” universala

Daca engleza este o limba universala intre oameni. Programarea este o limba universala intre oameni si tehnologie. Do you speak technology?

Motivul 8 – Vei avea un loc de munca bine platit

Ai auzit de vreun programator ca are salariu minim pe economie? Eu nu…

Ai auzit de vreun programator ca are salariul mediu pe economie? Eu nu…

Dar eu am auzit programatori care nu pleaca “in afara” pentru ca nu au nici un avantaj financiar.

Mult succes in invatarea limbajului de programare preferat!