Ana, studenta la CIG si cursanta InvatamProgramare.Ro

Ana este o persoana motivata si ambitioasa care reuseste, prin forte proprii sa obtina lucrurile pe care si le doreste. Este cursanta noastra si am decis sa discutam un pic cu ea, sa aflam ce anume a determinat-o sa urmeze cursurile de programare.

Cursant InvatamProgramare.Ro - Ana

  1. Buna Ana! Spune-ne cateva cuvinte despre tine

Sunt studenta in anul 2 la facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune si in prezent sunt contabil junior

.

  1. Ce te-a determinat sa alegi sa inveti programare?

Programare am invatat inca din clasa a 9-a  pentru ca la liceu am urmat profilul Matematica-Informatica. Am ales sa fac acest curs de programare ca sa nu irosesc cei 4 ani de studiu din liceu.

  1. A existat un motiv pentru care ai avut, initial, retineri in a cauta cursuri de programare? Daca da, care a fost acela si cum l-ai depasit?

Nu am avut nici o reținere in ceea ce privește cursurile de programare . Încă de când m-am înscris la facultate, mi-am propus ca pe viitor sa fac și un curs de programare. Imediat ce am aflat de cursul acesta am aplicat fără sa mă gândesc prea mult

  1. De ce ai ales cursurile Invatamprogramare.ro?

Am ales acest curs pentru ca am vazut ca nu era nevoie de cunostinte in acest domeniu. Chiar daca am invatat 4 ani informatica am spus ca e mult mai bine sa încep de la 0 și eu.

  1. Ne poti da doua aspecte pozitive, lucruri care iti plac la curs, si doua aspecte negative, ceva ce nu ti-a placut sau crezi ca ar putea fi imbunatatit?

Nu știu in acest moment sa spun nici un aspect negativ, dar pozitiv as putea sa spun ca la curs este un mediu foarte placut unde ti se explica clar si cu rabdare pana intelegi logic notiunile .

  1. Ce te-a bucurat, pana acum, cel mai tare la cursuri?

Cea mai mare bucurie la cursuri este atunci când reusesti dupa multa munca depusa sa vezi un rezultat pe masura.

  1. Cum reusesti sa fii activa la cursuri dupa o zi la serviciu?

Este destul de obositor, dar imi place ce invat si pot spune ca ma relaxez atunci cand merg la cursuri,

  1. Crezi ca vor exista in viitor domenii in care programarea sa fie inutila?

Nu cred ca programarea poate fi inutila in vreun domeniu. In momentul de fata totul tinde sa se tehnologizeze.

  1. In anumite tari, stim cu totii, sunt foarte multe discutii de natura sexista. Foarte multi spun ca femeile nu pot fi la fel de buni programatori precum barbatii, motiv pentru care majoritatea femeilor renunta la dorinta de a invata programare. Ai simtit vreodata ca se pune o astfel de presiune asupra ta? Daca da, ne poti povesti pe scurt?

Eu nu cred așa ceva, sunt doar niste preconceptii. Atata timp cat iti doresti sa faci ceva si ai destula motivatie cred ca poti sa reusesti. Si chiar daca mi s-ar fi spus acest lucru cred ca m-ar fi ambitionat și mai tare.