Curs de bazele programarii pentru liceenii 

Ești la liceu în Câmpina?
Nu știi ce să faci mai departe?

Ai auzit de programare dar ți se pare de domeniul SF?

Eu (Ovidiu Rudi) zic să îți dai o șansă și să vezi dacă poți!
Dacă poți învăța programare!

Nu îți place matematica?
Nici mie!
Și sunt programator de 12 ani.

Curs de bazele programarii pentru liceeni Campina - invatam programare

Cine sunt?

Salut, sunt Ovidiu RUDI (programator cu o experiență de 12 ani și trainer freelancer de mai bine de 4 ani) și m-am mutat în Bănești de câteva luni. Pe scurt, am decis să părăsesc Bucureștiul care a devenit prea poluat și aglomerat.

Ce îmi propun să fac în viitorul apropiat?

Am promovat cum am putut tehnologia în rândul elevilor, iar în ultimii 3-4 ani în București, pe lângă cursurile pe care le țin pentru adulți, am mers ori de câte ori am avut ocazia prin școli pentru a le arăta elevilor cât de frumoasă și creativă este programarea (asta pe lângă faptul că este o meserie de viitor care are avantajul de a putea fi făcută oriunde în lume pentru că este ca și engleza, o “limbă“ universală).

Venind aici, în noua comunitate, mi-am propus să continui această promovare cu două “Cercuri de programare”, unul în Bănești și unul în Câmpina (mulțumită sprijinului celor de la fundatia Zamolxes care ne-au pus la dispozitie si un spatiu unde sa lucram, iar cu această ocazie țin să le super multumesc!)

Ce se va întâmpla la aceste Cercuri de programare?

Aceste cercuri de programare susțin o serie de ateliere complementare cu activitățile ce se desfășoară deja, în prezent, în școli. Participarea la aceste ateliere nu te vor face neapărat mai bun la materiile “TIC” sau “Informatică” , ci sunt gândite să le arate elevilor o altă față a programării așa cum o văd eu și cum se regăsește mai târziu în piața muncii. La aceste ateliere vor participa 12—15 elevi pasionați de tehnologie și care își doresc să descopere ce presupune activitatea de programator așa cum am perceput-o eu în cei 12 ani de experiență în domeniu.

Eu sunt adeptul învățării experimentale, de aceea aceste ateliere vor fi în proporție de 80% activități practice și vom discuta aspecte teoretice doar în cazul în care este nevoie. De asemenea, în cei 4 ani de când sunt trainer, am descoperit că orice persoană asimilează cel mai bine informațiile noi atunci când este relaxată și binedispusă, de aceea îmi propun ca aceste ateliere să fie distractive.

Dacă te-am convins, lasă-mi un comentariu și te pun pe lista cursanților.

Dacă nu te-am convins, trimite acest articol unui prieten care ar fi interesat de programare.

Spor la învățat programare!