Activitate de vacanta Corona Virus (10-15 ani)

Daca ai intre 10 si 15 ani. Daca te plictisesti teribil in aceasta vacanta si vrei sa faci ceva fun si de viitor. Ca ativitate de vacanta iti propun cursul remote gratuit ABC-ul programarii care se va tine in fiecare zi de Marti de la 15 la 17 pana cand va incepe scoala. Adica te conectezi la o platforma de invatare online (Zoom) si invatam programare si discutam si ne distram.

Ce trebuie sa stii?

NU trebuie sa stii deloc programare pentru ca vom incepe de la inceputul inceputului. Dar trebuie sa stii cat de cat sa folosesti calculatorul sau macar sa fie langa tine un parinte sa te ajute daca te impotmolesti.

Activitate de vacanta

Ce configuratie trebuie sa aiba calculatorul?

Orice laptop/PC pe care poti sa vezi filme pe Youtube si se misca bine e suficient. Procesor minim 2 Ghz, Minim 2 GB Ram. Totusi iti recomandam ca atunci cand participi la curs sa inchizi celelalte aplicatii ca sa nu apara probleme.

Ce trebuie sa instalezi?

Daca nu ai instalat deja Google Chrome sau Mozzila Firefox ultimile variante iti recomand sa o faci. Este singura aplicatie de care avem nevoie, pentru ca vom scrie cod pe o platforma online, Scratch.

Ce altceva trebuie sa mai stii?

Nu trebuie sa mai stii nimic, doar sa fii pasionat de tehnologie, sau sa vrei sa afli cum se fac jocurile, sau sa vrei sa creezi propriul tau joc. De restul ma ocup eu, Ovidiu RUDI.

Ah, ba da, trebuie sa stii ceva. Daca tu deja ai mai facut ore de programare trebuie sa stii ca e posibil sa te cam plictisesti pentru ca vom incepe chiar de la 0 absolut. De aceea, daca te afli in acest caz iti mai trebuie si putintica rabdare pana cand vor ajunge si colegii tai ce tu stii deja.

Ce vom invata?

Vom invata ceea ce numim bazele programarii. Mai concret: 1. Ce este o aplicatie; 2. De ce scriem aplicatii? 3. Ce tipuri de aplicatii sunt? 4. Ce este o instructiune? 5 Cum grupam instructiunile ca sa le refolosim. 6. Cum salvam informatiile utile pentru a le putea folosi mai tarziu. Si multe altele.

Elevi care s-au mai distrat invatand programare cu mine

La scoala 149 am ajuns cu ocazia BTW.

Am facut programare si cu prescolari.

Acum mai lucrez cu un grup de liceeni din Campina.

Iar aici am povestit de ce recomand copiilor sa invete programare.

Nu stii de la ce varsta e bine sa inveti programare? Afla raspunsul aici!

Iar aici poti gasi cateva pagini web de unde mai poti invata programare.

Cand incepem?

Cand ne strangem 10-15 persoane.

Cum va inscrieti?

Pentru a va inscrie trebuie sa aveti acordul parintilor si sa completati acest formular.

Daca aveti intrebari puteti folosi sectiunea de comentarii.