Activitate de vacanta Corona Virus (16-20 de ani)

Daca ai intre 16 si 20 ani. Daca te plictisesti teribil in aceasta vacanta si vrei sa faci ceva fun si de viitor. Ca ativitate de vacanta iti propun cursul remote gratuit Introducere in lumea programarii care se va tine in fiecare zi de Joi de la 15 la 17 pana cand se vor deschide scolile/universiatile. Adica te conectezi la o platforma de invatare online (Zoom) si invatam programare si discutam si ne distram.

Activitate de vancanta Corona Virus 16-20 de ani

Ce trebuie sa stii?

NU trebuie sa stii deloc programare pentru ca vom incepe de la inceputul inceputului. Dar trebuie sa stii sa folosesti calculatorul.

Ce configuratie trebuie sa aiba calculatorul?

Orice laptop/PC pe care poti sa vezi filme pe Youtube si se misca bine e suficient. Procesor minim 2 Ghz, Minim 2 GB Ram. Totusi iti recomandam ca atunci cand participi la curs sa inchizi celelalte aplicatii ca sa nu apara probleme.

Ce trebuie sa instalezi?

Daca nu ai instalat deja Google Chrome sau Mozzila Firefox ultimile variante iti recomand sa o faci. Este singura aplicatie de care avem nevoie, pentru ca vom scrie cod pe o platforma online, Scratch.

Ce altceva trebuie sa mai stii?

Nu trebuie sa mai stii nimic, doar sa fii pasionat de tehnologie, sau sa vrei sa afli cum se fac aplicatiile sau jocurile, sau sa vrei sa creezi propriul tau joc sau aplicatie. De restul ma ocup eu, Ovidiu RUDI.

Ah, ba da, trebuie sa stii ceva. Daca tu deja ai mai facut ore de programare trebuie sa stii ca e posibil sa te cam plictisesti pentru ca vom incepe chiar de la 0 absolut. De aceea, daca te afli in acest caz iti mai trebuie si putintica rabdare pana cand vor ajunge si colegii tai ce tu stii deja.

Ce vom invata?

Vom invata ceea ce numim bazele programarii. Mai concret: 1. Ce este o aplicatie; 2. De ce scriem aplicatii? 3. Ce tipuri de aplicatii sunt? 4. Ce este o instructiune? 5 Cum grupam instructiunile ca sa le refolosim. 6. Cum salvam informatiile utile pentru a le putea folosi mai tarziu. Si multe altele.

Cand incepem?

Cand ne strangem 10-15 persoane.

Cum va inscrieti?

Pentru a va inscrie trebuie sa completati acest formular.

Daca aveti intrebari puteti folosi sectiunea de comentarii.