Te bate gandul sa inveti programare, dar nu stii daca ai aptitudini?
Ai vrea sa primesti un raspuns pe baza unui test care dureaza mai putin de o ora? Daca da, am pregatit acest test care testeaza daca ai aptituini de programator.

Nota 1: NU trebuie sa stii programare ca sa parcurgi acest test pentru ca nu contine nici o intrebare despre programare.
Nota 2: O parte dintre cei care au completat deja testul ne-au zis ca le-a fost mai usor sa il parcurga avand o foaie si un pix langa ei.

Ce urmareste testul “Ai aptitudini de programator?”?

Pentru a putea evalua corect sansa ta de a deveni programator am impartit aptitudinile in doua categorii. Aptitudini care te pot ajuta sa ajungi programator si Aptitudini care te ajuta in activitatea de programator.

Ai aptitudini de programator - invatam programare

1. Cat de motivat esti sa parcurgi acest drum al programarii

Din experienta noastra de peste 4 ani de cursuri am observat ca majoritatea cursantilor ajung sa renunte pentru ca nu sunt suficient de motivati. De aceea, in acest test, avem un grup de intrebari care sa verifice ceea ce noi am denumit generic “Motivatie”. Acest set de aptitudini intra in categoria “Aptitudini care te pot ajuta sa ajungi programator”.

2. Cum te descurci cu calculatorul/laptopul

Acest set de aptitudini intra in categoria “Aptitudini care te pot ajuta sa ajungi programator”. Desi pentru a ajunge programator nu trebuie sa stii sa administrezi un PC sau sa instalezi un sistem de operare (Windows/Linux), trebuie sa te simti confortabil sa operezi pe calculator.

3. Cum abordezi rezolvarea de probleme

Intr-o companie, a programa nu este activitatea finala. Scopul final al unei aplicatii este sa rezolve o problema. De aceea scopul unui programator nu este sa scrie multe linii de cod, ci trebuie sa rezolve o problema scriind cateva linii de cod. Acest set de aptitudini intra in categoria “Aptitudini care te ajuta in activitatea de programator”.

4. Cum gandesti

A programa nu inseamna a scrie cod, asa cum am scris in acest articol. A programa inseamna a gandi cod. De aceea, un set de intrebari are ca scop evaluarea modului in care gandesti. Acest set de aptitudini intra in categoria “Aptitudini care te ajuta in activitatea de programator”.

Spor la test!

(Visited 364 times, 1 visits today)