Modulul 1

Afla daca esti facut sa devii programator

Important! Din cauza unor probleme personale grupele care trebuiau sa inceapa in septembrie-octombrie 2020 se vor amana pentru cel mai devreme ianuarie 2021!

Imi cer scuze daca v-am creat neplaceri!

Modulul 1: Afla daca esti facut sa devii programator - se intinde pe 6 saptamani [3 Iulie - 9 august] si are doua obiective:
    1. Sa ne dam seama (si tu ca viitor posibil angajat, dar si noi ca traineri) daca programarea este pentru tine;
    2. Sa invatam notiuni de baza care sa ne ajute in intelegerea conceptelor pe care le vom studia pe parcursul celorlalte module.

IMPORTANT: Acest modul NU necesita cunostinte de programare pentru ca incepem de la 0. :)

In cazul in care iti doresti sa devii programator si nu stii daca esti facut pentru asta sau de unde sa incepi, inscrie-te la cursul de initiere in programare. Vom descoperi impreuna conceptele de baza ale programarii intr-un mod fun, dar totodata practic. Notiunile invatate le vom aplica cu ajutorul limbajului Scratch, care a fost creat de Universitatea MIT si este un limbaj didactic foarte bun pentru incepatori.

Cine ar trebui sa participe

 • Persoane care vor sa inteleaga tsunamiul tehnologic care ne loveste si afecteaza toate domeniile si toate joburile;
 • Persoanele care doresc sa isi schimbe meseria si sa lucreze intr-un domeniu unde angajatorii te suna si te roaga sa lucrezi pentru ei;
 • Persoane care doresc sa castige mai multi bani fara prea mult stres si fara overtime;
 • Persoane care considera ca au pierdut mult prea mult timp pe bancile unei facultati si isi doresc sa se pregateasca pentru piata fortei de munca;
 • Persoane care doresc sa lucreze intr-un mediu destins unde mereu ai ceva de invatat.

Cursul se va tine in fiecare MARTI si JOI, de la 18:30 la 20:30 Incepand cu 3 Iulie pana pe 9 August. In total, sunt 12 sedinte de 2 ore fiecare plus o zi de 8 ore in care facem aplicatii. Cursul se va desfasura la Ingenius Hub (in spatele hotelului Intercontinental).

Ce primesti, concret, la acest modul?

 • Cream jocuri si aplicatii simple, apoi din ce in ce mai complexe pentru a ne obisnui cu toate conceptele prezentate in acest modul (in sesiunile anterioare am creat ping-pong, flappy bird, duck hunt, etc);
 • Invatam sa realizam un pian si il vom face sa cante singur;
 • Invatam sa desenam diferite obiecte (figuri geometrice);
 • Intelegi cum gandesc programatorii buni;
 • Realizezi ca nici o problema nu este de nerezolvat daca stii sa o imparti corect in in probleme mai mici;
 • Inveti cand si cum trebuie sa folosesti o structura decizionala;
 • Intelegi cum functioneaza evenimentele de pe un site;
 • Afli cum isi simplifica viata programatorii, prin crearea functiilor si refolosind codul scris acum cateva luni in urma;
 • Inveti sa devii eficient utilizand structuri repetitive. Taskurile plictisitoare le vei automatiza castigand timp pentru lucrurile importante;
 • Inveti cum sa stochezi toate informatiile de care ai nevoie;
 • Iti dai seama ca diferentele dintre o lista de cumparaturi si listele din programare nu sunt chiar asa de mari.


Cursul va fi sustinut de

Marina este programator cu o experienta in domeniu de aproximativ 5 ani. "Drumul meu in domeniul IT a inceput odata cu absolvirea Facultatii Automatica si Calculatoare. Sunt pasionată de cod și dornică să îi învaț pe noii cursanți primii pași în acest domeniu. Recent, am avut ocazia sa predau in cadrul modulelor 1 si 2 de la "Învățam programare"  și am obținut un feedback pozitiv de la cursanți.
Ma bucur de fiecare data cand am ocazia sa lucrez cu oamenii, imi place sa-i motivez si sa-i ajut sa-si atinga obiectivele."

Cornel este programator din  2001 cand programarea nu era inca "la moda". "Am inceput sa invat programarea in 1993, in liceu, apoi am continuat la facultatea de Informatica Economica din ASE Bucuresti. Am fost lector la facultatea de Relatii Economice Internationale din ASE Bucuresti, apoi am fost programator la firme din domeniul software precum Kepler sau Acrelec, sau bancar, Alphabank.
Am fost mentorul multor juniori si sunt adeptul invatarii prin exemple."

Grupa va avea 8-12 cursanti, pentru a avea timp de lucru cu fiecare.

Oferim o bursa 100% gratuita pentru o persoana motivata si lipsita de posibilitati financiare, detalii in privat.

Cea mai importanta investitie este timpul tau si de aceea te invit sa iti eliberezi macar o ora pe zi, in fiecare zi. Pe langa asta mai necesita si o investitie financiara de 1200 de lei, pentru elevi si studenti discount 20%. 

Plata se face astfel: 30% la inscriere pentru a-ti rezerva locul, 35% in primele 3 saptamani si 35% in ultimile 3 saptamani.

Mai multe posibilitati de reducere a costurilor personalizare (sau bartere) putem discuta in privat.


Bonus - 3 sedinte de coaching

Pentru ca din experienta modulelor anterioare, nu achitarea cursului a fost cea mai mare problema pentru cursanti ci mobilizarea si alocarea de timp pentru studiu si lucru individual. Am decis sa includem 3 sedinte de coaching:

 • Prima sedinta are ca scop stabilirea obiectivului pentru Modulul 1 si are loc inainte de a incepe cursul;
 • Ce-a de-a doua sedinta are ca scop evaluarea parcursului si, eventual, recalibrarea obiectivului si are loc pe la mijlocul cursului, sau cand consideri tu ca ai nevoie de ea;
 • Iar cea de-a treia sedinta are ca scop evaluarea atingerii obiectivului: ce am facut bine? ce trebuie sa schimb? Aceasta va avea loc dupa finalizarea modulului.

Ai intrebari sau nelamuriri? Hai sa ne auzim la un telefon: 0720645507.

Stiu ca amanarea este cel mai mare impediment spre un viitor mai bun. Nu mai amana! Fa primul pas catre cariera de programator! 

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.